10 korisnih kućnih trikova za koje nije potrebno ništa osim platične folije

Loading...

Samolepljiva folija je korisna za mnogo stvari, a ne samo umotavanje hrane. Ona vam, između ostalog, može pomoći u selidbi, održavanje kuhinje čistom i u borbi protiv dosadnih insekata. Mi vam otkrivamo šta još sve možete učiniti sa njom. Sigurni smo da svi imate samolepljivu foliju u kući, a da vam nije ni palo na pamet da uradite ovako nešto sa njom. Pogledajte naše trikove.

1. Spečite prosipanje iz čaše

Image and video hosting by TinyPic

Ako vaša čaša nema poklopac i želite da se sačuvate od neočekivanog prosipanja, pokrijte čašu samolepljivom folijom i probušite slamčicom kroz sredinu. Kako bi vam folija duže trajala, ojačajte je lepljivom trakom sa strane.

2. Poširanje jaja

Image and video hosting by TinyPic

Poširana jaja se tradicionalno spremaju dodavanjem malo sirćeta u ključalu vodu i stvaranjem vrtloga u šerpi u koji se dodaje jaje. Međutim, čak i ako strogo poštujete uputstva, nema garancije da će jaja ispasti onako kako želite. Mnogo je jednostavnije da ovo jelo pripremite uz pomoć samolepljive folije: sipajte jaje u foliju, vežite je tako da napravite kesu i stavite je u ključalu vodu.

3. Otvaranje tegle

Image and video hosting by TinyPic

Ako ne možete da otvorite teglu, obmotajte poklopac samolepljivom folijom. Ona će sprečiti klizanje pa će otvaranje tegle biti mnogo lakše.

4. Zaštitite kuhinju od prskanja

Image and video hosting by TinyPic

Ako ste ikad mutili hranu u otvorenoj posudi, znate koliko je kuhinja u haosu nakon toga. Ako umotate posudu u samolepljivu foliju, izbeći ćete veliki nered.

5. Sprečite sušenje farbe

Image and video hosting by TinyPic

Ako pravite pauzu dok farbate, umotajte četku i farbu u samolepljivu foliju. Na taj način ćete sprečiti stvrdnjavanje četke i sušenje površine farbe.

6. Napravite zamku za mušice

Image and video hosting by TinyPic

Da biste se rešili dosadnih mušica, napravite ovu jednostavnu zamku. Stavite isečeno voće u čašu, prekrijte je samolepljivom folijom i na njoj probušite male rupe. Privučeni slatkim mirisom voća, mušice će ući kroz rupice u čašu, ali neće moći tako lako da izađu.

7. Premeštanje stvari

Image and video hosting by TinyPic

Premeštanje stvari će biti mnogo prijatnije iskustvo uz pomoć samolepljive folije. Na primer, nećete morati sve da izvadite iz fioka samo da biste kasnije sve to vratili unutra. Jednostavno umotajte fioke u samolepljivu foliju, a stvari će ostati na svom mestu tokom selidbe.

8. Zaštita nesesera za šminku

Image and video hosting by TinyPic

Ako planirate da na putovanje nosite tečnu šminku, ali brinete da bi mogla iscureti u neseser, ispod poklopca stavite samolepljivu foliju. To će sprečiti curenje krema i ulja.

9. Otpušavanje WC šolje

Image and video hosting by TinyPic

Pomoću samolepljive folije, možete otpušiti WC šolju. Obmotajte šolju samolepljivom folijom, a ivice zalepite lepljivom trakom. Onda pustite vodu (folija bi trebalo da nabrekne). Nakon toga, gurnite foliju nekoliko puta. Akumulirani vazduh ispod nje će potisnuti začepljenje u kanalizaciju.

10. Ulazak u kuću bez skidanja cipela

Image and video hosting by TinyPic

Neki ljudi predlažu da držimo foliju u hodniku kako bismo mogli da se vratimo u kuću kada smo već obuveni. Uprkos činjenici da ovaj savet funkcioniše, apsurdan je i neudoban: zar nije lakše da skinete cipele umesto da ih umotavate u foliju?

Loading...


Loading...

Leave a Comment