10 vrhunskih saveta za kompletno čišćenje vašeg auta

Loading...

Koliko god ga čistili, čini vam se da je vaš automobil prljav. Da li su u pitanju fleke, mrvice od hrane ili tona prašine i polena kada se promeni godišnje doba – prljav automobil je neizbežan. Postoji milion sredstava za čišćenje, ali problem je što su sva puna gadnih hemikalija. Ako želite da priredite svom automobilu veliko prolećno čišćenje, koje je pritom i prirodno, mi imamo sjajne predloge. Najbolja stvar u vezi naše liste jeste ta što većinu stvari koja vam je potrebna već imate u sopstvenoj kući!

1. Prirodno sredstvo za čišćenje sedišta i patosnica

Image and video hosting by TinyPic

Rešite se tamnih, prljavih i blatnjavif fleka na presvalkama i patosnicima pomoću ovog prirodnog sredstva: pomešajte sirće i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu. Pastu utrljajte na problematična područja pomoću četkice za zube, sačekajte da se poptpuno osuši, a onda usisajte. Vaša kola će izgledati kao nova!

2. Koristite maslinovo ulje za poliranje kože i čišćenje instrument table

Image and video hosting by TinyPic

Više ne morate koristiti toksične sprejeve i maramica da biste očistili instrument tablu. Potrebno vam je samo malo maslinovog ulja i krpa da bi kožni delovi i istrument tabla u vašem automobilu izgledali sjajno i potpuno novo.

3. Trik za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca

Image and video hosting by TinyPic

Bolji je od bilo kog usisavanja! Sipajte vodu u bočicu sa sprejem i blago naprskajte sedišta. Onda, uzmite brisač za čišćenje ogledala i prozora i prevucite preko sedišta. Videćete kako će pokupiti sve dlake.

4. Očistite prašinu pomoću sunđeraste četke ili četkice za slikanje

Image and video hosting by TinyPic

Ove četke su sjajno rešenje za čišćenje prašine u otvorima i oko dugmića automobila. Da bi sve bilo ekstra čisto, dok brišete prašinu istovremeno je usisavajte usisivačem

5. Prirodni osveživač za automobil

Image and video hosting by TinyPic

Odmah bacite u đubre one toksične osveživače koji vam vise na retrovizoru i napravite domaće prirodno sredstvo! Pomešajte sodu bikarbonu i neko eterično ulje u tegli, na čijem ćete poklopcu izbušiti nekoliko rupa. Ostavite ga na podu ili na nekom sigurnom mestu u automobilu. Ovo sredstvo će eliminisati sve neprijatne mirise, a vaš automobil mirisaće sveže kao nikad!

6. Šoferšajbna bez mrlja i linija

Image and video hosting by TinyPic

Dovoljno je da obrišete brisače na vašem automobilu običnim alkoholom i rešili ste problem zamrljanog stakla.

7. Sirće i novine za čiste prozore

Image and video hosting by TinyPic

Sipajte sirče u bočicu sa sprejem, naprskajte prozore i ostavite da odstoji nekoliko minuta, a onda ih obrišite novinama. Zvuči ludo, ali vaši prozori će biti blistavo čisti.

8. Sjajne hromirane felne

Image and video hosting by TinyPic

Pomešajte vodu i sirće u jednakim delovima i sipajte u bočicu sa sprejem. Naprskajte felne, a onda obrišite krpom i moći ćete da se ogledate u njima!

9. Prirodno sredstvo za čišćenje točkova

Image and video hosting by TinyPic

Pomešajte vodu i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, istrljajte točkove četkom, a onda isperite. Vaš automobil će izgledati kao da je upravo izašao iz prodavnice automobila!

10. Dobro, staro, organsko pranje automobila

Image and video hosting by TinyPic

Zašto biste otišli u perionicu i platili da vam neko opere auto hemikalijama? Uzmite neki prirodni tečni sapun napravljen od biljnih ulja i pomešajte ga sa malo vode da napravite sapunicu. Nasapunjajte automobil, operite i isperite i spremni ste da krenete na put u vašem potpuno čistom automobilu.

Loading...


Loading...

Leave a Comment