EVO KAKO DA IZGLEDATE 20 GODINA MLAĐE: Ruke ove 46-godišnjake su izgledale kao da ima 70 ali kada joj je prijateljica otkrila OVAJ tajni recept, bila joj je zahvalna do NEBESA i nazad! Fenomenalno!

Loading...

Ruke koristimo svakodnevno i stručnjaci kažu da one zapravo najbolje pokazuju prve znake starenja. Zašto je tako? Zato što je koža na rukama mnogo tanja i osetljivija. Srećom, uz samo malo truda, možete povratiti svoje mladalačke šake.

Primetno starenje

primetno-starenje-0

Na poleđini šaka postoji vrlo malo masti i zato kada vlakna kolagena i elastina počnu da pucaju, efekat postaje primetan. Konstantno pranje i izlaganje raznim hemikalijama dosta utiče na njih, tako da nije čudno što zahtevaju dodatnu negu.

Jaja

jaja-1

Stručnjaci kažu da ovaj moćan lek pomaže da se vrati elastičnost. Vrlo je jednostavno – odvojte belance i pomešajte sa jednom kašikom meda. Nakon toga namažite ruke ovom smesom i ostavite da se osuši. Isperite vodom i sapunom.

Krompir

krompir-2

Na ovaj način će vam ruke biti glatke. Skuvajte krompir srednje veličine i zatim napravite pire uz pomoć viljuške. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, meda i mleka i stavite u frižider. Mažite 2-3 puta nedeljno i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i sapunom.

Ulje šipka

ulje-sipka-3

Na ovaj način će vam ruke dobiti elastičnost i čvrstoću, a takođe je i hranljivo. Masirajte ruke svaki dan ovim uljem i opustite ih.

Limun i šećer

limun-i-secer-4

Iscedite pola limuna i pomešajte sa 2 kašike šećera i ovom mešavinom masirajte ruke kako biste podstakli mikrocirkulaciju. Isperite sapunom i hladnom vodom.

Bademovo ulje

bademovo-ulje-5

Potopite ruke u bademovo ulje, zatim u hladnu vodu oko 5 minuta i nakon toga namažite masnu kremu. Navucite pamučne rukavice na ruke i ostavite preko noći. Ujutru će biti potpuno hidrirane.

Vazelin

vazelin-6

Potrebno je da namažete ruke vazelinom, stavite ih u pamučne rukavice i ostavite preko noći.

Ne grickajte nokte

ne-grickajte-nokte-7

Ovo utiče na kožu ruku i ujedno usporava rast noktiju, zbog čega ruke izgledaju starije.

Izbegavajte vruću vodu

izbegavajte-vrucu-vodu-8

Treba da izbegavate izlaganje ruku vrućoj vodi jer ih ona dehidrira. Umesto toga koristite mlaku ili hladnu vodu.

Zaštitite ruke od hladnog vremena

zastitite-ruke-od-hladnog-vremena-9

Uvek treba da nosite rukavice kada je hladno vreme, jer su tada najviše ugrožene.

Loading...


Loading...

Leave a Comment