EVO KAKO SVE IZGLEDA “IZA SCENE”: Otkriveno 8 najvećih mađioničarskih trikova na svijetu

Loading...

Broj stvarnih mađioničara na svijetu je stvarno mali – samo jedna osoba od 25.000 zna kako izvoditi trikove. I upravo ćete i vi postati jedna od njih.

Iluzija golubice Darcy Oake

Image and video hosting by TinyPic

U britanskoj verziji showa ‘Ja imam talenat’, publika je bila šokirana trikovima mađioničra Darcya Oakea. U jednom od njih, on čini da se iz zapaljenog perja pojavi golub. Kako je to učinio? Lako.

Pero koje je Darcy pokazalo prije nego što ga je zapalio, zapravo je komad posebnog papira poznatog kao bljesak papir. Njime se često koriste mađioničari kada žele stvoriti brzi blijesak kako bi sakrili trik. To je upravo ono što je Darcy učinio – koristeći blijesak , brzo je izvadio goluba iz tajnog džepa u rukavu.

Pogađanje karte

Image and video hosting by TinyPic

U ovom triku iluzionist pita gledatelja da slučajno odabere bilo koju kartu iz špila i vrati je natrag. Zatim stvara čarobne pokrete, a pravu kartu izbacuje iz špila. U čemu je tajna ove iluzije?

Kad stavlja kartu natrag u špil, mađioničar je stavlja ispred karte s posebnim mehanizmom – malim jastučićem koji drži karte i izbacuje ih gore. To stvara iluziju da karta ”iskoči” iz špila.

Predmeti na karti

Image and video hosting by TinyPic

Illusionist uzima kartu i na neki način čini da na vrh može staviti neki predmet. Ovaj trik se može činiti nemogućim, ali zapravo je jedan od najjednostavnijih trikova koje svaki početnik može izvesti.

Ako pogledate iz neke druge perspektive, vidjet ćete da je karta zapravo T-oblika. Možete jednostavno napraviti ovakvu kartu kod kuće.

Telefon u boci

Image and video hosting by TinyPic

Poznati ulični trik ide ovako: mađioničar drži plastičnu bocu ili bilo koju drugu posudu u ruci. On pokazuje svima da je to obična prazna boca i daje je nekome da to provjeri. Zatim mađioničar pita za nečiji telefon. 1-2-3 i telefon je magično prošao kroz zid boce i završio unutar nje.

Kako to funkcionira? Postoji nekoliko načina izvođenja trika i jedan od najpopularnijih. Mađioničar nosi poseban prsten s malim, ali vrlo oštrim nožem. Nakon što je publika vidjela da je boca čitava, potajno pravi otvor koji je dovoljno velik da ubaci telefon. Ovdje nema čarolije. Samo rad rukom.

“Zakretanje” iPhonea

Image and video hosting by TinyPic

Poznati mađioničar Dynamo izveo je ovaj trik ispred ljudi na ulici, ostavljajući publiku šokiranom. Uzeo je iPhone od jednog od gledatelja i magično ga zakrenuo, ostavljajući ga na pola zaslona i pola stražnjeg dijela. Kako je to moguće?

Vrlo jednostavno, zapravo. Mađioničar je pripremio pola slike stražnjeg dijela iPhonea i brzo je stavio preko zaslona. Kada Dynamo pokaže publici iPhone, on ga pokazuje s ”leđa”. Zatim, pokrivajući uređaj s obje ruke, potpuno ga okreće, prikazujući stranu zaslona sa pola stražnje strane.

Pretvaranje vode u led u sekundi

Image and video hosting by TinyPic

Illusionist ulijeva tekućinu u čašu i trenutak kasnije pretvorena je u kocku leda.

Trik ovdje leži u čaši koja već sadrži komad leda zajedno s spužvom koja je iste boje kao i šalica. Spužva je pričvršćena na dno čaše i apsorbira vodu koja se ulijeva. Zato, kad čarobnjak okrene poklopac, led pada u ruku dok voda ostaje u spužvi.

Prolazak kroz zid

Image and video hosting by TinyPic

Na pozornici je zid koji izgleda vrlo realistično. Mađioničar se približava zidu s jedne strane, a pomoćnici ga skrivaju s posebnim paravanom na kotačima. Tačno ista konstrukcija stavlja se na drugu stranu zida. Nekoliko sekundi kasnije mađioničar se pojavljuje na suprotnoj strani zida.

Iako se može činiti poput magije, izvedba je vrlo jednostavna. Postoji poseban tunel u obliku slova V koji ide ispod zida. Zato su gledatelji koji gledaju zid i koliko je čvrst, ne vide ništa. Čarobnjaku treba samo djelić sekunde da prođe kroz mali tunel koji ide ispod zida.

David Copperfield i dijeljenje na pola

Image and video hosting by TinyPic

David Copperfield jedan je od najpoznatijih mađioničara ikada. Jedan od njegovih najdražih trikova je onaj u kojem se podijelio na pola pomoću golemog pile.

Da bi izvršio iluziju, Copperfield je koristio pomoćnika za ”drugi” dio njegova tijela. Zajedno su izgledali kao jedna osoba.

Loading...


Loading...

Leave a Comment