IZBEZUMIT ĆETE SE! Voljeli ste ga i mislili da je dobrica? Evo kakav je Džeki Čen u PRAVOM životu

Loading...

Slavni 64-godišnji glumac Džeki Čen je ovih je dana svoju autobiografiju preveo s kineskog na engleski jezik. U knjizi Never Grow Up iskreno je opisao svoje probleme, a sve je to bila posljedica, kako je rekao, nagle slave, koja ga je potpuno izopačila.

Image and video hosting by TinyPic

– Bio sam stvarno pravi kreten”, kaže Čen, kojeg su proslavili akcioni filmovi, da bi kasnije i sam postao scenarista, filmski producent i reditelj – kaže Čen.

On je rođen u Hong Kongu 1954. godine, kao dijete kineskih izbjeglica. Već sa osam godina počeo je da dobija prve uloge, a do 2016. godine dogurao je do Forbsove liste najuticajnijih i najplaćenijih glumaca. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 360 miliona dolara.

– Kad sam zaradio prvi veći novac, odmah sam počeo nemilice da ga trošim. Ali, problem je bio što sam počeo neumjereno da “ločem”. Ujutro bih se vozio gradom u Poršeu, a uveče u Mercedesu.

Image and video hosting by TinyPic

Oženio se 1982. godine Džoan Linom, tajvanskom glumicom s kojom je dobio dvoje djece.

– Jedno vrijeme sam bio grub i žalim zbog toga, kaže Čen. Nije se samo uplašio Džejsi, nego je ostala bez riječii moja supruga – priznao je glumac.

Glumac kaže da je jednom otišao u grad u društvu kaskadera koji ga je mijenjao u opasnim filmskim scenama. U džep je strpao 64.000 dolara i krenuli su u kupovinu.

Image and video hosting by TinyPic

– Htio sam u tih nedjelju dana pauze od snimanja da kupim sve što mi srce poželi. Toliko keša nikad nisam imao u džepu. Ušli smo u prodavnicu s dragim kamenjem. Rekao sam prodavcu: Pokaži mi najskuplje. Izvadio je sedam primjeraka, a ja sam mu rekao: Daj sve. I ne moraš da umotavaš. Plaćam u kešu – rekao je.

Čen za sebe kaže da je u to vrijeme bio “neuki momak koji je preko noći zaradio 10 miliona dolara” i da nije čudno što se ponašao nezrelo jer su mu silna slava i bogatstvo uarili u glavu. Takođe je priznao da je varao svoju suprugu sa mladom ljepoticom Elejn Ng Ji Li, koja je bila Mis Azije 1990. godine.

Image and video hosting by TinyPic

Ipak u knjizi ne spominje svoju vanbračnu kćerku Etu Ng, danas 19-godišnju djevojku, koju je dobio u toj avanturi.

Eta je svojevremeno izjavila da Čena nikada nije smatrala svojim ocem, pa je o tome ostavila i poruku na Instagramu:

– Dom je porodica koju možete sami da odaberete .. Ljubav je nesumnjivo jača od krvi – rekao je Džeki.

Image and video hosting by TinyPic

Čen je u knjizi priznao i da je, ubrzo nakon što se oženio, počeo da izlazi po klubovima i vara suprugu s mladim i zgodnim djevojkama.

– Sjećam se da sam, prilikom jednog takvog noćnog izlaska, upoznao predivnu djevojku jake ličnosti, a jedino što sam znao bio je njen nadimak – Broj 9.Nastavili smo da se viđamo u njenoj maloj sobi s vrlo niskim plafonom. Sjećam se da su mnogi pokušavali da nas gledaju kroz male pukotine na vratima. Ali meni je ta sobica bila pravi mali raj… – otvoreno priznaje glumac.

Image and video hosting by TinyPic

Na kraju je priznao da mu je danas žao što je varao suprugu i da je zbog toga još više cijeni.

– Zapravo sam srećan čovjek jer je uz mene uvijek bila i ostala Lin. Ona je vrlo jaka žena, u mnogim situacijama mnogo jača od mene – kaže on, a mi priznajemo da nas je ovo mnogo iznenadilo od gospodina “Dobrice”.

Loading...


Loading...

Leave a Comment