Može postati vaš za tren oka: U kanalu pronađen napušteni lambordžini vrijedan 270 hiljada eura

Loading...

Može postati vaš za tren oka: U kanalu pronađen napušteni lambordžini vrijedan 270 hiljada eura

Image and video hosting by TinyPic

Policija je kasnije daljom istragom utvrdila da automobil pripada Michaelu Hutsonu koji naime nije povrijeđen u saobraćajki.
Skupocjeni automobil je nakon toga i uklonjen a vlasnik automobila je na svom isntagramu otkrio da je u kanalu zaglavio kada je pokušpao da zaobiđe rupu na cesti.

Inače, automobili Lamborghini S.p.A. je talijanski brand i proizvođač luksuznih sportskih automobila i SUV-ova sa sjedištem u Sant’Agata Bologneseu i traktorima Lamborghini Trattori u Pieve di Cento, Italija. Tvrtka je u vlasništvu Volkswagen grupe preko svoje podružnice Audi.

Ferruccio Lamborghini, talijanski proizvodni magnat, 1963. osnovao je Automobili Ferruccio Lamborghini S.p.A. kako bi se natjecao s uglednim markama, uključujući Ferrari. Tvrtka je 1966. godine stekla veliko priznanje za sportski kupe Miura, koji je uspostavio stražnji srednji motor, pogon stražnjih kotača kao standardni raspored za automobile visokih performansi tog doba. Lamborghini je ubrzano rastao tijekom prvog desetljeća, ali je prodaja pala u svjetlu financijske krize 1973. godine i naftne krize. Tvrtka je vlasništvo promijenila tri puta nakon 1973, uključujući stečaj u 1978. Američki Chrysler Corporation je preuzeo kontrolu nad Lamborghini u 1987 i prodao ga malezijske investicijske skupine Mycom Setdco i indonezijske grupe V’Power Corporation u 1994. U 1998, Mycom Setdco i V Power je prodao Lamborghini Volkswagen koncernu, gdje je stavljen pod kontrolu podružnice Audija.

Image and video hosting by TinyPic

Novi proizvodi i linije modela uvedeni su u portfelj branda i uvedeni na tržište te su povećali produktivnost branda. Krajem 2000-ih, tijekom svjetske financijske krize i posljedične gospodarske krize, prodaja Lamborghinija je zabilježila pad od gotovo 50 posto.

Lamborghini proizvodi sportske automobile i V12 motore za offshore trkaće brodove. Lamborghini trenutno proizvodi Aventador s pogonom na V12 i Huracán s pogonom na V10 te Urus SUV s dvostrukim V8 motorom.

Loading...


Loading...

Leave a Comment