Muž zanemi0 od neverice kad je ugleda0 mladu bez šminke – čekajte da vidiite ostale mladenke, mnoge su neprepoznatljiive

Loading...

Izgled nevjeste je nešto što komentira svako vjenčanje. O njezinoj kosi, haljinama i šminki često se raspravlja o tome je li hrana dobra ili ne.

Većina žena je zabrinuta zbog svog izgleda tog presudnog dana, ali zahvaljujući šminki, mnogi izgledaju kao Disneyjeve princeze. U prilog tome, nalazi se galerija koju je Bright Side prikupio iz društvenih mreža, što pokazuje pravu snagu šminke.

Neke su kulture usvojile tradicionalni zapadni običaj bijelog vjenčanja, u kojem nevjesta nosi bijelu vjenčanicu i veo. Ta se tradicija popularizirala kroz brak kraljice Viktorije. Neki kažu da je Viktorijin izbor bijele haljine možda bio znak ekstravagancije, ali je također mogao utjecati na njezine vrijednosti, koje su naglašavale seksualnu čistoću. U modernoj bijeloj tradiciji vjenčanja, bijela haljina i veo su neobičan izbor za ženino drugo ili sljedeće vjenčanje.

Korištenje vjenčanog prstena već je dugo dio vjerskih vjenčanja u Europi i Americi, ali podrijetlo tradicije nije jasno. Jedna mogućnost je rimsko vjerovanje u Vena amoris, za koje se vjerovalo da je krvna žila koja se protezala od četvrtog prsta do srca. Dakle, kada je par nosio prstenove na tom prstu, njihova su srca bila povezana. Povjesničar Vicki Howard ističe da je vjerovanje u “drevnu” kvalitetu prakse najvjerojatnije moderan izum. Ceremonije “dvostrukog prstena” također su moderna praksa, a mladoženjina burma ne pojavljuje se u SAD-u sve do početka 20. stoljeća.

Nakon ceremonije vjenčanja često slijedi svadbena svečanost ili vjenčanje, u kojem rituali mogu uključivati govore mladoženja, najboljeg muškarca, oca mladenke, a možda i mladenke, mladićev prvi ples kao par, i rezanje elegantne svadbene torte. Posljednjih godina tradicija se promijenila u ples oca i kćeri za nevjestu i njezinog oca, a ponekad i ples majke i sina za mladoženje i njegovu majku.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

99

Loading...


Loading...

Leave a Comment