Učiteljica (24) koja se ne rađa dva puta: Bio je njen najgori učenik, a onda mu je promijenila život iz korena!

Loading...

Čelzi Hejli radila je za neprofitnu organizaciju Teach for America, koja pruža podršku siromašnim školama. Počela je da raditi 2013. kada je srela Džeroma Robinsona (12).

On je bio njen najneposlušniji učenik s najviše problema. Robinson je bezbroj puta bio suspendovan s nastave zbog lošeg ponašanja, a svojom drskošću je gotovo natjerao Hejli da da otkaz. Međutim, par se ubrzo zbližio, a mlada učiteljica postala je jedina osoba koja može da umiri učenika.

Image and video hosting by TinyPic

Na kraju njenog dvogodišnjeg rada za organizaciju, iz Teach for America zamolili su učiteljicu da ostane za dobrobit Džeroma. Dječak i njegov mlađi brat Džejs živjeli su u siromaštvu s bakom i djedom i biološkom majkom. Porodica je bila u teškom očaju zbog smrti dvojice bliskih rođaka.

“Bila je to kombinacija tragedija i drugih socijalnih nedaća s kojima se suočavaju svi koji žive u siromaštvu”, kazala je Hejli.

Jedne noći učiteljica je sanjala kako joj Bog poručuje da je njoj suđeno da bude dječakova majka. Zaprepastilo ju je kada ju je Džerom već sljedećeg dana zamolio da li može da živi kod nje. Nakon što je upoznala njegovu porodicu, istu stvar ju je zamolila i Džeromova majka, samo je ona govorila o oba dječaka. Učiteljica je to i uradila.

Image and video hosting by TinyPic

U decembru 2015. postala je zakonski staratelj dječacima. Otkako ova mlada porodica živi zajedno, Džerom nije ni jednom izbačen s nastave.

Image and video hosting by TinyPic

“Nikad nisam mislila da ću postati samohrana majka sa 24 godine, pogotovo dvojici dječaka od kojih je jedan moj 12-godišnji učenik, a drugi ima samo godinu i po”, rekla je. Ponosna majka se s vremena na vrijeme pohvali sinovljevim školskim uspjehom i kaže da će jednog dana sigurno dobiti stipendiju za koledž ako tako nastavi.

Loading...


Loading...

Leave a Comment