Vozači su oduvek bili genijalci ali „fora“ da ne plate putarinu je pobedila

Loading...

Srbi su našli način kako da i dalje jurcaju po auto-putu, a da ne plate ništa!

“I POLICAJCI MORALI DA SE PREDAJU”

Od nedavno se meri srednja brzina kretanja vozila na auto-putevima na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe, a od ovog ponedeljka počelo se i sa kažnjavanjem vozača koji ne poštuju propisana ograničenja.

Naplatna-kucica-575x384

Još otkako su nadležni najavili uvođenje ove mere, na društvenim mrežama se podigla velika galama.

Danima se vodila polemika oko toga da li je ovo zaista neophodno, a oni koji imaju „laku nogu“ na gasu bili su puni ideja kako da prevare policiju.

Ideje su bile brojne – od toga da jurcaju, pa da popiju kafu na nekoj pumpi kako bi pri dolasku na naplatnu rampu izgledalo kao da su išli propisanih 120 kilometara na čas?!?!

vrcin_01

Međutim, izgleda da za tim nema potrebe.

„Kažem sad ženi na rampi da sam izgubio karticu i pitam je šta da radimo.

Kaže: „Platiš najdalju relaciju“. A prosečna brzina? Kaže mi da nema kako da očita“, navodi se u statusu koji kruži mrežama.

To znači da, ukoliko ste se uputili iz Beograda za Požarevac i dobro ste nagazili gas, po dolasku na rampu možete da kažete da ste izgubili karticu i platićete samo 610 dinara (koliko košta putarina od Požarevca do Niša).

Ako ste krenuli prema Rumi, platićete samo 250 dinara.

Naravno, ukoliko imate ENP, ovo ne možete da radite.

safe_image_11

Svakako, naš je savet da ovu prevaru nikako ne primenjujete, jer ograničenja brzine postoje sa razlogom! I morate biti svesni da nesavesnom vožnjom ugrožavate svoj, ali i život drugih učesnika u saobraćaju

Loading...


Loading...

Leave a Comment